Aliexpress'ten Kazıklanmama Taktikleri

Öncelikle saat alışverişini yapmadan önce Aliexpress’ten Türkiye’den alışveriş yapanlar için “Ücretsiz Sevkiyat” kısmı önem arz ediyor. Zira ürün fiyatı düşük kargo ücreti yüksek ürünler sizi üzebilir.
Mekanik saat almak istediğimiz için burada yapmamız gereken üç hareket var.
  1. Ücretsiz Kargo
  2. Siparişler
  3. Solda görünür kısmına tıklamak
Bu işlemlerden sonra direkt “Müşteri Geri Bildirimleri” ürünün “Sipariş Adedi” ve “Puanlamalar” gibi kriterlerin sıralandığını görebilirsiniz.
Bu üç şey size doğru satıcı ve ücretsiz kargo yapan tüccarların listeli halini vererek doğru güvenilir satış yapan tüccarlara ulaşmanızı sağlayacaktır.
En iyi eşleşme genelde bir yukarıdaki kutucukta “arama” yapıldığında işe yaramaktadır.
En Yeni: En yeni eklenen ürünleri listelemektedir. Dikkat siteye en yeni eklenen..
Bu ayrıştırmaya baktığımızda karşımıza gelen ilk sonuçtan yola çıkıyoruz.
Mouse’yi elmasların üzerine getirdiğimizde satıcının geri bildirim puanını ve yüzdelik dilimini görebiliriz. %97.1 güzel bir rakam güvenle satın alınabilir.
Bir kritere daha bakmanız gerekiyor. Yorumlar kısmı ürüne tıklayın ardından ürün hakkında tüm bilgiler çıkacaktır.
Aşağıda geri bildirim yüzde oranı hemen yanında kaç yorum olduğu ve ücretsi gönderi olup olmadığı. Hemen yukarıda puan 4.8 güzel bir rakam.
Ürün hakkında yorumlara bakalım..
Şayet Türkiye’den bu saati satın almış kişilerin yorumlarını görmek istiyorsa “View reviews from Turkey” kısmını işaretleyin.
Karşımıza Türkiye’den sipariş veren kişilerin yorumları gelecektir bu yorumları okuyarak ürün hakkında bilgi alabilirsiniz.
Ayrıca eğer resimler yükleyen kullanıcı yorumlarına bakmak isterseniz. Hemen yanında “With Pictures” kısmını işaretleyerek kullanıcıların resimli yorumlarına göz atabilirsiniz.
Bu kriterlerden sonra bu saati güvenle sipariş verebileceğimiz gibi satıcının mağazasından diğer ürünleri de gönül rahatlığı ile satın alabiliriz.

Satıcının mağazasına göz atmak için soldan alt köşeden tıklayabilirsiniz. Ayrıca mağazanın kaç yıldır açık olduğunu görmeniz mümkün.
Ürün satın alırken gerek “aramalar” gerekse “kategorisel” aramalarda bakılması gereken kısımlardan en önemlileri bu kısımlar.
Satıcının yaptığı satış ve geri bildirim puanlarının yüksek olması ürünü satın alanların yorumları ürün alımında bize fikir sağlayacaktır.
Puanlamalar da % 97 idare ederken %95’ten aşağı bir rakam ise o firmanın sattıkları ürünleri almayın.
İsterseniz bir sonraki makaleye de göz atın HANGİ ÜRÜNÜ "SEÇMELİ" den bahsettik.

Yorum Gönder

0 Yorumlar